Thursday, December 4, 2008

If I ruled the world..

- så skulle de ti bud og det dobbelte kjærelighestbud vært gjeldene.

Jeg lurer på hvordan verden hadde vært, viss menneskene i den faktisk fulgte de retningslinjene som Gud har gitt oss gjennom de ti bud og det dobbelte kjærlighetsbudet?

Ingen løyn, ingen sjalusi, ingen misunnelse, fint ordforråd, en dag å slappe av på til ære for gud, tro på en Gud som er den eneste, mennesker som respekterer sine foreldre(resultat: god sirkel), ingen skillsmisser, ingen stjeling, mennesker som var glad i hverandre, mennesker som behandlet hverandre med kjærlighet og respekt, mennesker som hadde felleskap i en kjærlig Gud......

Hvordan hadde en slik verden blitt? En verden DU ville levd i?

7 comments:

Anonymous said...

Høyres fint ut dette - men ein uoppnåeleg utopi. Me hadde vore sjalu, me må lyga, tvungen tru, respekt i frykt, etc. Mennesket er forderva. Mennesket kan aldri oppfylle Guds bud. Aldri. Aldri. Sjølv ikkje om det var du som bestemte.

Heldigvis er det ei løysing på problemet. Men den veit du jo :-)

Miss Wonderhill said...

Det e sant, du.
Og takk og lov for den=)

Kjøde said...

"løyn" tenkte du på verbet i imperativ normert bøyningsform. I så fall, ønsker du et regelverk som ikke tillater noen løyndommer/hemmeligheter?

Miss Wonderhill said...

hehe.. eg he kje akkurat tenkt jønå dæ heile egentlig=)

Anonymous said...

det du beskriver er vel egentlig himmelen. Det er vel en sånn verden eg ville bodd i.Trodde det var sånn at kjærlighetsbudene på en måte dekket hele moselov, er det ikke slik?

Miss Wonderhill said...

Ja, det blir nok kje sånn før i himmelen! Samma her.

Jo, det blir vel det=)

Oddbjørg said...

Eg syns det e ein god plan eg,Tone:)